5 gode råd til din tyske forhandling

Sådan fører du din tyske forhandling

Starter du en virksomhed op i Tyskland? Er du ny på det tyske marked? Skal du til jobsamtale hos en tysk virksomhed? Eller har du generelt meget med tysk erhvervsliv at gøre? Her får du 5 gode råd til din kommende tyske forhandling.

Tysk professionalisme og humor 

Tyskerne skelner meget klart mellem arbejde og fritid. Det gælder også omgangstonen. På en tysk arbejdsplads er tonen professionel. Humor kan være på sin plads, men kun når det virkelig passer til situationen. En joke i hver anden sætning vil af din tyske forhandlingspartner opfattes som uprofessionelt. Skulle du derfor være i tvivl, så forbliv helst professionel. Husk derudover altid at være venlig og høflig. Er du eksempelvis vært, så kan du byde din gæst på et glas vand.

Påklædning på en tysk arbejdsplads 

På en tysk arbejdsplads bærer medarbejdere ofte ret konservativt tøj. Skulle du være i tvivl, hvad der passer til netop din situation, så klæd dig hellere kedeligt konservativt på – for en sikkerheds skyld. Jakkesæt og slips anses ikke for unormalt på en tysk arbejdsplads. Det ville derimod nok undre din forhandlingspartner, hvis du dukkede op i en afslappet polo-shirt.

Den tyske måde at hilse på

Når din forhandling starter skal du altid hilse høfligt på dine partnere. Et kort formelt håndtryk med øjenkontakt og et venligt smil er standard i tysk erhvervsliv. Vær også opmærksom på dit kropssprog. At give hånd med den anden hånd i lommen ville for eksempel virke alt for afslappet.

Hvornår skal du afholde et møde? 

I Tyskland afholdes møder om formiddagen – inden frokostpausen. Tidsrummet fra 10 til 12-13 er optimalt. Vær desuden opmærksom på de tyske helligdage.

Respekt til ældre forhandlingspartnere

Udvis særlig respekt overfor de ældste forhandlingspartnere. Når du for eksempel fører samtalen, så giv den ældste forhandlingspartner særlig meget opmærksomhed og vær ekstra høflig. Skulle være undervejs med en eller flere af dine kollegaer, så burde den ældste af jer føre ordet. Når i betræder eller forlader et rum burde i ligeledes være opmærksomme på, at den ældste af jer går først gennem døren.

 

Få et uforpligtende tilbud på en oversættelse!

 

Skriv en kommentar

Tysk oversættelse?

Vi tilbyder tyske oversættelser med fokus på kvalitet samt pris. Tyske oversættelser af fremragende kvalitet fra 0,6 DKK per ord, inklusiv dobbelt korrekturlæsning.


Indhent tilbud

Følg med på Facebook

Kundeudtalelser