Store regionale forskelle i Tyskland

Regionale forkselle kan evt. spille ind i arbejdet med en tysk oversættelse. Dog spiller de regionale forskelle nok mest en rolle når du skal ud på møder med tyske samarbejdspartnere. Tyskland er et stort land med over 80 millioner indbyggere. Kulturen er ikke ens for hele Tyskland, normer og værdier er forskellige fra region til region. Her er nogle af de ting, du burde være opmærksom på:

  • Bayern er en lidt speciel delstat, som nogen gange endda har ønsket en separation fra resten af Tyskland. Bayern er meget mere end lederhosen, øl og BMW. Bayern er en af de rigeste delstater og har op igennem hele regionens historie altid været meget kristenkonservativ i sine politiske beslutninger. Hvis du skal til Bayern, skal du være opmærksom på, at en bayer nogengange kan føle sig lidt bedre end resten af Tyskland.
  • Østtyskland og Vesttyskland hedder det ikke mere officielt i dag, men de kulturelle forskelle kan fortsat mærkes, ikke mindst i erhvervskulturen. En vesttysker går direkte til sagen, er mere formel og skelner meget hårdt mellem privatliv og arbejdsliv. En østtysker behandler erhvervslivet på en lidt mere hyggelig måde.
  • Forskellen mellem Nordtyskland og Sydtyskland er ligeledes mærkbar. En nordtysker er tit mere liberal, mere moderne og oftest protestant. I Sydtyskland finder man langt flere mennesker med en konservativ indstilling til livet og en katolsk baggrund. Det er vigtige småting når man vil kommunikere effektivt.
  • Delstaten Baden-Württemberg har en blodig fortid. Delstaten består egentlig af to regioner, som for ikke så lang tid var ærkefjender. Historien er blodig og har kostet mange unge tyskere livet. Det kan stadigvæk mærkes i dag, hvor en borger fra Baden og en borger fra Württemberg tit ikke kan så godt sammen. Tit er der tale om ironi eller sarkasme, men nogengange kan der også falde lidt hårdere skældsord. Hvis du arbejder i Baden-Württemberg så vær opmærksom på, at Baden og Württemberg altså er noget vidt forskelligt i deres øjne.
  • Ruhrområdet er den sidste region, som vil blive beskrevet i dette indlæg. Ruhrområdet har skabt grundlaget for Tysklands industrialisering. Kul, råjern og andre metaller kommer fra det tyske Ruhrområde. Tyskerne fra Ruhrområdet er stolte af deres knive, deres stål og deres kvalitetssakse. Det kan en dansker tit ikke forstå, men en tysker fra Sohlingen elsker sin køkkenkniv lige så meget, som han elsker sit fodboldhold.

Danske virksomheder med ønsket om at betræde det tyske marked kan med fordel fokusere på en region i starten. Det skaber fokus og en koncentration af evner og kræfter, hvilket muligvis medfører en øget successchance.

Hos Kontakt  Tyskland beskæftiger vi os med tysk kultur. Vores tyske modersmålsoversættere kender alt til tysk skik og brug – også når det kommer til sproget. Får du altså lavet en tysk oversættelse af os, kan du være sikker på, at den virker naturlig og har sit fokus på ægte tysk sprogbrug. Indhent et tilbud på en tysk oversættelse allerede i dag. 

 

Få et uforpligtende tilbud på en oversættelse!

 

Skriv en kommentar

Tysk oversættelse?

Vi tilbyder tyske oversættelser med fokus på kvalitet samt pris. Tyske oversættelser af fremragende kvalitet fra 0,6 DKK per ord, inklusiv dobbelt korrekturlæsning.


Indhent tilbud

Følg med på Facebook

Kundeudtalelser